Bezienswaardigheden

Links naar bezienswaardigheden/activiteiten
logo_pontdugard2logo_pontdugard
De tijden van romeinen herleven bij de bezichtiging van het beroemde aquaduct Le Pont du Gard. De Romeinen wilden het water van de Eure (nabij Uzès) als drinkwater gebruiken in Nîmes. Er werd een aquaduct van 50km en een brug aangelegd. De brug Pont du Gard dankt zijn naam aan de Gardon. Film: Le vaisseau du Gardon. Openlucht impressie: Mémoires de Garrigues. Heerlijk wandelen langs de oevers van de Gardonne en pootjebaden of zwemmen. Waar: 4 kilometer ten westen van Remoulins.
logo_bambouseraie
Uniek in Europa; een exotische en botanische tuin van bamboe. Een wandeling waard ! Eugène Mazel heeft zijn droom, het maken van een bamboe plantage, in 1855 mogen realiseren. Het klimaat en de benodigde grondsoort was aanwezig. Het water moest worden opgevoerd vanuit de Gardonne. Hij heeft een fabelachtige hoeveelheid bamboeachtigen samengebracht. Deze plantage is een bezoek van ten minste 1,5 uur meer dan waard en goed te combineren tot een dagtrip samen met de trein door de Cévennes. La Bambouseraie, Domaine de Prafrance, 30140 – Générargues Anduze.
logo_trein
Train à vapeur. Trein door de Cévennen. Met dit orginele stoomtreintje, wat vertrekt uit Anduze, kun je op een relaxte manier een indruk opdoen van de Cévennen. De afstand die de stoomtrein aflegt is 13km. De trein neemt je mee, door viaducten en tunnels, om de vallei van de Gardons en zijn uitzonderlijk mooie uitzichten te ontdekken. Er is twee uur tijd beschikbaar, tussen twee treinen, om La Bambouseraie te bezoeken.
logo_grotte_salamandre
Grotte de la Salamandre. De grot La Salamandre is sinds 2013 geopend voor het grote publiek. U vindt deze grot in Méjannes-le-Clap, in een gebied wat de ‘garrigue’ wordt genoemd, niet ver van de rivier de Cèze. Deze grot is de eerste grot in Europa die wordt belicht door solarenergie. Kijk op de website voor de route en de openingstijden.
logo_flamingos
Terre de Camargue. De flora en fauna van de Camargue is overweldigend. Zoutpannen, rijstvelden, stieren, paarden en flamingo’s. De uitgestrektheid van de lagunes zijn meeslepend.
logo_zeeaquarium
Aan de kust, nabij Le Grau du Roi, is een fantastisch zeeaquarium met vele soorten bassins, zoals een Middellandse of een Tropische, maar ook een haaien tunnel ontbreekt niet. Ook een theater met zeehonden is aanwezig. Het is het gehele jaar geopend. Kijk op de website voor de exacte tijden. Goed te combineren met een strandbezoek, omdat een van de breedste franse middellandse zee stranden op 50 meter van dit evenement ligt.
logo_aiguesmortes2
Aigues-Mortes is de oudste ommuurde stad van de Camargue. Ook binnen in de stad zijn er veel oude gebouwen goed bewaard gebleven. Kijk op de website als u in juli of augustus komt, omdat dit stadje dan bruist van de activiteiten.
logo_canoen
Cèze canoë. De afdaling van de Cèze per kano. De Cèze is een rustige rivier die voor iedereen toegankelijk is. Cèze canoë, location de canoës kayaks, 30630 Goudargues.
logo_canoen_gardon
Kayak Vert. Nabij het dorp Collias (ten westen van de Pont du Gard langs de Gardon) kunt u in een Canadese Kajak een aantal uitgezette routes kanoën. Het aantal routes en moeilijkheid graad is sterk van het seizoen afhankelijk. Kayak Vert, Berges du Gardon, 30210 Collias.

Les Concluses de Lussan bevinden zich op 7 km van het dorp Lussan. De Concluses zijn kloven gegraven door de Aiguillon, zijrivier van de Cèze. Meer dan 6 km watergaten, portaal en uitzichten gedomineerd door hoge kliffen.
 Links naar seizoenfeesten/brocantes/markten/wijnproeverijen
logo_festival_avignon
Festival d ‘Avignon In de maand Juli bruist Avignon van de acts en de voorstellingen. Gebruik de link om de details van het jaar te bekijken.
logo_brocante7
Grande Foire aux antiquités et à la Brocante. Twee keer per jaar staat het plaatsje Barjac in het teken van zijn antiekmarkt. Barjac ligt 30km ten noord-oosten van Alès. Deze grootste antiekmarkt van Zuid-Frankrijk vindt tijdens het Paasweekend en half Augustus gedurende meerdere dagen in de openlucht plaats. Ze trekt exposanten en bezoekers uit alle hoeken van Frankrijk en zelfs daarbuiten.
logo_uzes
Uzès staat bekend om zijn beroemde zaterdagmarkt. Op de Place aux Herbes, in de oude straatjes en op enkele boulevards vindt u marktwaar en artiesten. Un certain art de vivre.
logo_domaine3logo_domaine4logo_domaine1
Domaine Natura In Saint-Laurent-la-Vernede (10km ten noorden van Uzès) kunt u van vakbekwame mensen alle uitleg krijgen over het hoe/wat/waar van wijn. Een gratis rondleiding bijwonen en het proeven van de wijn is een must als u in het gebied van de Languedoc bent. Domaine Natura, Impasse des Charrettes, Route de Fontarèches, Saint Laurent la Vernede. Geopend alle dagen van 10.00-12.00 en van 15.00-18.00 uur.
Links naar kunst/keramiek
logo_museedelapoterie
Le Musée de la Céramique Méditerranéenne. In Saint Quentin (4km ten noorden van Uzès) ligt Le Musée de la Céramique Méditerranéenne. Je kunt hier niet alleen een keur van de in deze streek gemaakte ceramische voorwerpen vinden, er zijn ook mogelijkheden om zelf iets te proberen.
logo_terravivalogo_terraviva2
Galerie TerraViva, St.Quentin de la Poterie. Deze galerie voor hedendaagse keramiek geeft een 10-tal exposities per jaar met de beste franse en europese keramisten. Saint Quentin la Poterie staat bekend om zijn vele keramiek ateliers. Op loopafstand kunt u vele ateliers bezoeken. Vraag bij het Informatiecentrum gelegen op het marktplein naar l’information des artistes céramique en u krijgt een boekje met adressen.